Slnko vo vetre

Keď sa mi dostala do rúk kniha Slnko vo vetre prenikli ma zmiešané pocity. Naozaj chcem znovu prežívať to, čoho som bola súčasťou 15 rokov? Niektorých z vás to len čaká, predpokladám, že budete mať možno strach, obavy a zaradíte sa medzi ľudí, ktorí hovoria, že lepšie je nevedieť. A ja nemám právo kohokoľvek v rozhodnutí ovplyvňovať !

 Mňa prenikla ale zvedavosť, v čom je ten život človeka s Huntingtonom podobný, ako niekto iný zvládal rôzne niekedy veľmi náročné situácie. Čitateľ, ktorý  nepozná HCH prežije pri čítaní príbeh jednej z nezvyčajnýc h chorôb. Snáď ho to privedie k citlivejšiemu posudzovaniu ľudí okolo seba a stane sa vnímavejší k potrebám iných.

Slnko vo vetre je kniha písaná s hlbokou láskou k človeku. Možno si v nej niekto nájde návod starostlivosti o človeka s HCH, ale z môjho pohľadu je to návod ako nezanevrieť na celý svet,  ako „ Žiť“ a sprevádzať s láskou až do posledných chvíľ. Naozaj sa to dá, aj keď s veľkou námahou, sebazaprením. Naučí nás to POKORE.

Som rada, že autorka dokázala splniť svoj sľub daný žene s HCH a obohatila moju knižnicu. Zároveň ma priviedla k poznaniu, že život JE ako JE a treba ho žiť najlepšie ako vieme aj pre druhých.

Viac informácií o knihe nájdete tu.